Velen nemen afscheid van vermoorde studente

In het gemeentehuis van Winterswijk hebben honderden mensen zaterdagavond afscheid genomen van de vermoorde studente Marleen Konings. Ongeveer achthonderd mensen kwamen de familie van het slachtoffer condoleren.

De bijeenkomst begon om 18.00 uur. Voor het begin stonden er al mensen in een rij voor het gemeentehuis, en die stroom nam pas kort voor 20.00 uur af. Inmiddels hebben al 1500 studenten digitaal hun medeleven betuigd in een condoleanceregister op internet. De Saxion Hogeschool, waar Konings aan de faculteit Elektro en Media Techniek studeerde, houdt komende week een herdenkingsdienst voor haar studenten.

De 24-jarige Marleen Konings werd sinds 27 december vermist in Zuid-Afrika. Ze zou die dag een vriend ontmoeten, maar kwam op die afspraak nooit opdagen. De laatste keer dat er wat van haar werd vernomen, was toen ze in een plattelandsziekenhuis op ongeveer 150 kilometer van Kaapstad lag, omdat ze voedselvergiftiging had opgelopen. Na een grote zoekactie werd haar lichaam 16 januari gevonden in een kloof niet ver van Kaapstad. De aangehouden verdachte heeft de moord inmiddels bekend.