FBI pakt internet-filmpiraat op

calvobbes herschreef en submitte het volgende bericht:

De FBI heeft misschien wel een gevoelige klap uitgedeeld aan de mensen die Hollywoodfilms downloaden nog voordat ze in de bioscoop zijn. Met de aanhouding van een 51-jarige man uit Illinois heeft de FBI een verspreidingsbron van ongeveer 60 films per jaar gestopt.

In de woning van de man werden kopieën van honderden 'Academy screeners' gevonden. Dat zijn videobanden of DVD's die de filmmaatschappijen aan de tientallen leden van de jury voor de Oscars, the Academy of Motion Picture Arts and Sciences sturen. Vaak komen die screeners al uit voordat de film in de bioscoop te zien is. Daarnaast werden er in het huis van de verdachte ook nog dupliceermachines en een illegale satellietontvanger gevonden.

De films zijn tegenwoordig beveiligd met onzichtbare kenmerken waardoor de filmmaatschappijen precies kunnen zien aan wie ze die film gegeven hebben. Toen ze films als 'The last Samurai' en 'Something's Gotta Give' tegenkwamen op het net, hebben ze de FBI ingeschakeld.

De films waren afkomstig van de 69-jarige acteur Carmine Caridi die onder andere in The Godfather 2 speelde. Volgens zijn advocaat had Caridi had geen idee dat de 51-jarige man de films over het internet verspreidde: "Caridi schaamt zich ervoor dat zijn naam in verband is gebracht met de films die onfatsoenlijk zijn verspreid."

Wat er met Caridi gaat gebeuren is nog niet de bekend. Zijn lot zal beslist worden op de volgende vergadering van the Academy of Motion Picture Arts and Sciences die op 3 februari plaatsvindt. De 51-jarige man die de film kopieerde en op internet plaatste, kan een celstraf van 3 jaar en een boete van 250.000 dollar krijgen.