Jos Verstappen naar Jordan

Jos Verstappen rijdt dit jaar voor Jordan. Dat heeft zijn sponsor Trust zojuist bekendgemaakt. "Jordan heeft telefonisch zijn woord gegeven," aldus Perridon. Met het nieuws komt er een einde aan de wekenlange speculaties rondom de rijder en de renstal. De contracten moeten nog wel worden getekend.

Op 8 januari meldde de website F1live.com dat Verstappen zou hebben getekend en daarmee de eerste bevestigde coureur bij Jordan zou zijn. Hij vloog enkele dagen daarna ook naar Groot-BrittanniŽ, maar bezocht daar alleen de fabriek van Jordan. 16 januari maakt Trust-baas Perridon echter bekend dat het management duidelijkheid had geŽist van de renstal. Het management ontkrachtte dit echter weer. Enkele dagen later werd gemeld dat Verstappen afgelopen woensdag zou worden gepresenteerd, maar ook dit bleek niet waar. Vandaag eiste Verstappen, zijn management en Perridon wel duidelijkheid. En dat heeft het kamp nu eindelijk gekregen.

Voor Verstappen wordt dit jaar zijn negende seizoen in de Formule 1. Jordan is het zevende team waarvoor de 31-jarige Limburger in de Formule 1 rijdt, eerder was hij voor Benetton, Simtek, Arrows, Tyrrell, Stewart en Minardi op de baan.

Velen brachten ons dit ook onder de aandacht via de nieuwssubmit, waarvoor dank.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager