[update] Steekpartij op school in Amsterdam-West

Op de Mgr. Hermusschool in Amsterdam-West heeft zich vrijdagmiddag een steekpartij voorgedaan. Daarbij is een man, vermoedelijk een leraar, gewond geraakt. Hij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht, over zijn toestand is nog niets bekend. De situatie rond de school is op dit moment hectisch. De politie probeert leraren en leerlingen op te vangen.

De dader, een 35-jarige oud-leerling, kon door de politie worden aangehouden. Volgens de politie vond de steekpartij buiten het zicht van de leerlingen plaats in een afgesloten ruimte.

De Mgr. Hermusschool is een school voor kinderen met hoor-, spraak- en taal-moeilijkheden. De school telt ongeveer 180 leerlingen in de leeftijd van 2,5 tot 13 jaar.

Update 22:15

De toestand van het slachtoffer is nog steeds zorgwekkend, hij is geopereerd. De dader wordt met behulp van een doventolk verhoord. Hij zou inmiddels hebben bekend, maar zijn motief is nog onduidelijk. Het 59-jarige slachtoffer is geen leraar op de school maar begeleidt, als leidinggevende, docenten. Hij zou ook oud-leerlingen begeleiden.

Minister Van der Hoeven van onderwijs heeft geschokt gereageerd op de steekpartij. "Ik ben stomverbaasd," zei ze.

Het originele bericht werd om 15:34 uur geplaatst