Microsoft heeft spijt van aanpak scholier

YggY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft heeft spijt van de manier waarop het bedrijf de 17-jarige scholier Mike Rowe heeft aangepakt vanwege diens website mikerowesoft.com. Dat heeft de softwaregigant aan ZDNet laten weten. Het bedrijf wil de zaak nu op een schikking laten aankomen.

Rowe nam in augustus een hele originele naam voor zijn website-ontwerpbureautje: Mike Rowe Soft. Als domeinnaam voor zijn bedrijfje nam hij Mikerowesoft.com, maar na drie maanden ontving hij al een brief van de advocaten van Microsoft die bepaald niet blij waren met de naam en hem tien dollar boden voor het domein. Dat bedrag, alleen de kosten van het registreren van de naam, was de tiener echter te laag. Hij wilde 10.000 dollar, maar werd daarop door zijn tegenstander beschuldigd van overvraging.

Microsoft geeft nu toe te ver te zijn gegaan en belooft Rowe netjes te zullen behandelen. "Wij waarderen het feit dat Mike Rowe een jonge ondernemer is die een creatieve domeinnaam heeft verzonnen. Wij nemen ons handelsmerk heel serieus, maar wellicht in dit geval iets te serieus," aldus een woordvoerder.

Het bedrijf, dat wel actie moet ondernemen omdat het anders zijn merkrecht kwijt kan raken, gaat nu kijken naar een oplossing die voor beide partijen bevredigend is.