Murat D. betuigt spijt

Murat D., de jongen die vorige week conrector Van Wieren doodschoot, heeft "heel erg spijt", aldus zijn vertrouwensman en voogd Resul Kaya.

Murat had eerst niet door dat het zo ernstig was. Toen hem dit werd verteld door Kaya, was hij heel erg geschrokken. "Hij weet het niet meer. Hij heeft het gevoel dat hij zijn eigen leven en dat van Van Wieren heeft verpest, heeft doodgemaakt."

Murat geeft geen zekerheid over de vraag van wie hij het wapen heeft. Eerst liet hij weten het schietijzer te hebben gekocht van een junk, daarna was het een 'gewone man', wat Resul en de grootvader van Murat ook niet geloofden. "Hij moet diegene goed hebben gekend", aldus Murats voogd.

Murat had aan Kaya verteld dat hij het wapen 'al lang' had, maar wilde niet zeggen sinds wanneer. Zijn ouders waren volgens de vertrouwensman niet op de hoogte van het wapenbezit. Zijn moeder maakte Murats kamer elke week schoon.

Murats moeder heeft nog geen contact gezocht met de nabestaanden van Van Wieren. "Met behulp van professionals proberen wij een geschikte mogelijkheid te vinden", aldus Kaya vanavond in Netwerk.