Naakte wandelaar voltooit trektocht

Een 44-jarige man, Stephen Gough, heeft vandaag zijn wandeltocht van het zuiden van Engeland naar het noorden van Schotland volbracht. De man liep de hele tocht naakt om zo openbaar nudisme te promoten. De tocht duurde ongeveer zeven maanden.

Tijdens de zeven maanden durende reis zat Gough vaak in de cel, ook kreeg hij heel wat kritiek te verduren van het Engelse volk. Hij werd in totaal zestien keer gearresteerd en hij belandde twee keer in de gevangenis, waar hij zo`n vijf maanden mocht verblijven.

Er bestaat in Engeland geen verbod op openbaar nudisme, er bestaat echter wel een verbod op schennis van de eerbaarheid. Van zulke schennis kan pas sprake zijn als er bewijs is geleverd dat een vrouw opzettelijk in haar eer is aangetast, of wanneer er sprake is van ongewenst gedrag, het aanjagen van schrik of angst.

Helemaal naakt was de man overigens niet, hij droeg sokken, schoenen en een rugzak. In juni 2003 begon de man aan zijn tocht, toen hij eind vorig jaar noordelijker kwam weigerde hij kleren aan te trekken, ondanks de winterse temperaturen. Gough weigerde ook kleren aan te trekken toen hij voor de rechter moest komen, hoewel hij bij die gelegenheden meestal een deken over zich heen kreeg gedrapeerd.