Krezip breekt met gitarist

Thomas Holthuis
Foto: Krezip.com
Per 1 januari jongstleden hebben Krezip en gitarist Thomas Holthuis hun samenwerking beŽindigd. Dat laat het management van Krezip middels een persbericht weten. Twee jaar geleden moest toenmalig gitariste Annelies Kuijsters vanwege een blessure stoppen met gitaarspelen en werd Thomas aangetrokken als vervanging. Nu wordt die samenwerking dus beŽindigd, om persoonlijke redenen van Thomas.

Toen Annelies overging op toetsen, hielp Thomas in 2002 de band uit de brand door in de studio de gitaarpartijen van het nieuwe album 'Days Like This' voor zijn rekening te nemen. Emiel Govaert, manager van Krezip: "Toen Annelies geen gitaar meer mocht spelen, hebben we met Thomas afgesproken dat die de band zou versterken, in ieder geval voor de periode van 'Days Like This'. De komende tijd staat eigenlijk alleen 'Vrienden van Amstel Live' op het programma en over twee of drie maanden beginnen de festivals weer. Daarna gaat Krezip aan de slag met nieuw materiaal. Dat, en de persoonlijke redenen van Thomas, maakten dit het beste moment om de beslissing te nemen".

Voor de komende optredens van Krezip, waaronder Vrienden van Amstel Live, zal Jan Peter Hoekstra als vervanging optreden.