'Máxima-hackers' nog steeds niet berecht

Bardo had ons via de nieuwssubmit het volgende te melden:

De zes personen die verdacht worden voor het verstoren van de chat met prinses Máxima en kroonprins Willem-Alexander zijn nog steeds niet voor de rechter verschenen. Vandaag precies twee jaar geleden zouden Máxima en Willem-Allexander vragen beantwoorden in de vorm van een chatsessie. Die werd destijds al na enkele minuten verstoord door een zogenaamde Distributed Denial of Service aanval (DDoS).

Bij een DDoS aanval worden er vanuit een groot aantal computers valse aanvragen verstuurd naar het doelwit. Deze kan de aanvragen niet zo snel verwerken en wordt onbereikbaar voor normale verzoeken. Zo'n aanval staat laag in aanzien bij de 'hackersscene' aangezien er weinig kennis voor nodig is en het de werking van het internet aantast.

Justitie deed indertijd huiszoekingen bij zes verdachten en arresteerde één persoon, omdat er een hennepplantage werd gevonden. Zowel bij de politie als bij het Openbaar Ministerie heeft het lang geduurd voordat de zaak rond was. Verwacht wordt dat de verdachten nog dit jaar voor de rechtbank kunnen verschijnen. Afhankelijk van de aanklacht kunnen de verdachten maximaal zes jaar gevangenisstraf krijgen.

De DDoS aanval werd destijds opgeeist door de 'Down Under Crew' in de Telegraaf. Later werden de namen van de leden van de Down Under Crew genoemd in het TV-programma RTL Boulevard door een anonieme hacker. Hierop werden er bedreigingen geuit aan het adres van deze anonieme hacker en werden er door de politie arrestaties verricht. Deze arrestanten werden al snel vrijgelaten door justitie.