Aanhouding na bedreiging bibliotheek personeel

In Heemskerk heeft de politie een verdachte aangehouden die personeel van de bibliotheek aan de Beneluxlaan afgelopen week met de dood bedreigde. De jongen maakte deel uit van een groep jongeren die zat te internetten met de bibliotheekcomputers. Toen het personeel de groep wegstuurde werden er bedreigingen geuit; er zou hen hetzelfde overkomen als er bij het Terra College was gebeurd, zo werd er vanuit de groep Marokkaanse tieners gescandeerd.

Burgemeester Schneiders van Heemskerk zegt het incident te betreuren en het hoog op te nemen. ''Er hebben zich de afgelopen periode meer incidenten voorgedaan in de bibliotheek''. Hij wil op korte termijn met politie en bibliotheekdirectie bezien welke maatregelen nodig zijn om de goede sfeer in de bibliotheek te waarborgen. Het wordt volgens hem nu tijd om gezamenlijk een strategie te bepalen om dit soort gedragingen in openbare gebouwen te voorkomen.

De burgervader ontkent dat er sprake is van structurele problemen met jongeren in de wijk Zuidbroek-Oosterwijk, zoals eerder wel op de voorpagina van het Noordhollands Dagblad bericht werd.