Per tractor de wereld rond

De drie gewezen landbouwers Terry Williams (48), Chris Frampton (60) en John Smith (66) zijn van plan een reis rond de wereld te maken. Niet per vliegtuig, nee, per stokoude tractors.

Williams' tractorDe drie Britten willen per tractor door vijf continenten en 34 landen reizen. "Niemand heeft ooit rond de wereld gereisd in een tractor", aldus Terry Williams. "Wij gaan het dan ook in een authentiek exemplaar doen en niet in een moderne tractor. Het lijkt ons de ideale manier om het honderdjarig bestaan van dit voertuig te vieren. Het wordt een mooie reis, al weten we ook wel dat het heel zwaar wordt. Als we zo'n 150 kilometer per dag kunnen halen, zullen we er ongeveer twee jaar over doen."

Een jaar terug haalde Williams al het Guinness Book of Records door in een gevonden tractor, stammend uit het jaar 1953, ongeveer 300 kilometer langs de Britse kust af te leggen. "Ik vond de tractor in een gracht, 'redde' hem en bouwde hem om. De tractor heeft zijn dienst al bewezen, maar voor zijn volgende avontuur zal ik er toch nog wat aan moeten sleutelen"

Willams' reisgenoten proberen het beiden met een tractor uit 1964. In mei volgend jaar willen ze aan hun ongewone wereldreis beginnen.