Crocodile Hunter vrij van vervolging

'Crocodile Hunter', Steve Irwin, zal niet worden vervolgd vanwege zijn opmerkelijke optreden, waarin hij met zijn ťťn maand oude zoontje op de arm, een vier meter lange krokodil met de hand voerde. Een scŤne waar wereldwijd veel mensen geschokt op gereageerd hebben. De politie zag al eerder geen reden om proces-verbaal op te maken, maar de overheid van Queensland, AustraliŽ, had aangegeven te zullen onderzoeken of er reden was om Steve te vervolgen.

Nadat Steve gehoord was, verklaarde het ministerie van Zorg en Veiligheid dat er niet genoeg redenen waren om te veronderstellen dat Steve en zijn dierentuin de veiligheidsvoorschriften hadden veronachtzaamd. De Australische wet schrijft voor dat onbevoegden de afgesloten krokodillenruimte niet mogen betreden. Volgens Gorden Nutall, minister van het betrokken departement, waren er geen aanwijzingen dat Steve de situatie niet onder controle had. Ook waren er in de afgescheiden ruimte voldoende voorzorgsmaatregelen aanwezig.

De Crocodile Hunter in actie
De Crocodile Hunter in actie.

Irwin heeft telkens alle kritiek dat hij zijn kind in gevaar had gebracht, fel van zich afgeslagen. Ook wees hij elke vergelijking met Michael Jackson, die anderhalf jaar geleden in Berlijn zijn kind uit een hotelraam liet bungelen, resoluut van de hand. "Het komt omdat het gevaarlijk leek, maar ik had alles volledig in de hand", zei Steve eerder. "Mensen vragen me wat er zou zijn gebeurd als ik was gevallen. Voordat dat gebeurd was had er toch eerst een meteoriet uit de lucht op AustraliŽ moeten zijn neergekomen."