15-jarige verkracht zijn moeder

DaMSWer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 15-jarige Engelse tiener heeft gisteren geschiedenis geschreven door de eerste tiener te zijn die voor het gerecht moest verschijnen vanwege het verkrachten van zijn moeder. De knul, wiens naam niet openbaar gemaakt mag worden, heeft bekend zich aan zijn 36-jarige moeder te hebben vergrepen.

Het incident vond plaats toen de jongen thuis kwam voor zijn weekendverlof uit de jeugdkliniek in Cornwall. De rechter Jonathan Durham Hall vertelde dat hij in de gehele wetsgeschiedenis geen andere zaak had kunnen vinden waarin een jongen veroordeeld werd voor eenzelfde vergrijp.

De rechter wilde alles op alles zetten om tot een verklaring te komen van dit misdrijf. Onder meer psychiaters en maatschappelijk werkers moesten hier een verklaring voor zien te vinden.

De moeder heeft aangegeven dat ze haar zoon opgesloten wil zien. Niet voor straf overigens, maar omdat ze hoopt dat de jongen geholpen kan worden met zijn problemen. De jongen wordt voorlopig vastgehouden tot de uitspraak. Deze staat voor volgende maand gepland.