Parachutist verongelukt tijdens opnames reclamespot

Een parachutist is vandaag om het leven gekomen tijdens een stunt bedoeld voor een reclamefilmpje voor Amstel bier. Het ongeluk vond plaats in de buurt van de Theewaterskloof Dam in Zuid-Afrika, waar veel watersport beoefend wordt. De identiteit van het slachtoffer, een professioneel parachutist met meer dan 6.000 sprongen op zijn naam, is nog niet bekend gemaakt. Het hele gebeuren werd door een geschokte crew met de camera vastgelegd.

In het script was bedacht dat een parazeiler, voortgetrokken door een speedboot, met zijn touwen aan een, over een brug passerende, verhuiswagen vast zou komen te zitten. De bedoeling van de spot was dat de parazeiler vervolgens door de vrachtwagen helemaal naar een truckstop zou worden gesleept, waar de parazeiler en de chauffeur tenslotte samen een biertje zouden drinken.

De filmcrew probeerde een shot te krijgen van de aanstormende truck toen het ongeluk gebeurde. Wat er precies mis ging is nog niet bekend, maar de parazeiler kwam in botsing met de truck en overleed ter plekke. Men hoopt dat de beelden meer duidelijkheid over de oorzaak van de tragedie kunnen verschaffen.