24 maanden cel voor neerslaan conductrice

Bardo, Guido Hermans / weird_sci en Stellarc2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Alkmaar is de 23-jarige Antilliaan Aushfred M. tot 30 maanden celstraf veroordeeld, waarvan zes voorwaardelijk. De rechter achtte hem schuldig aan poging tot moord op een NS-conductrice. M. werd vorig jaar opgepakt omdat hij in Hoorn met een stoeptegel een conductrice had neergeslagen.

De man werd boos nadat de conductrice hem in de trein had gezegd dat hij zijn voeten van de bank moest halen en zijn joint uit moest maken. Hij verliet op station Hoorn Centraal de trein en nam anderhalf uur later, volgens hem hiertoe aangezet door vrienden, wraak op de vrouw.

De conductrice heeft lichamelijk en psychisch letsel opgelopen en is nog steeds niet aan het werk. Ze heeft een schadeclaim ingediend, welke de NS gaat verhalen op de dader. Het exacte bedrag is nog niet duidelijk, maar naar schatting is het op z'n minst 10.000 euro.

Volgens de rechtbank lijdt M. aan een persoonlijkheidsstoornis en was hij op het moment van zijn daad verminderd toerekeningsvatbaar. Hij moet zich daarom na het uitzitten van zijn straf laten behandelen van de rechtbank.