[update] PSV-speler Lucius zat in de cel

petra76 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

PSV-voetballer Theo Lucius is wederom in opspraak geraakt. De speler van de Eindhovense club blijkt begin januari drie dagen in de cel te hebben gezeten op een politiebureau.

Volgens het SBS6 tv-programma 'Hart van Nederland' zou Lucius vuurwerk hebben geleverd dat er op oudejaarsnacht voor zorgde dat een man uit Breda zijn oog verloor. Het Openbaar Ministerie wil niet op de zaak ingaan, omdat men de zaak nog onderzoekt. Ook PSV geeft geen commentaar op de affaire.

Update 17:55
Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft vanmiddag bevestigd dat Lucius in de cel heeft gezeten wegens de levering van illegaal vuurwerk. Door dat vuurwerk heeft een persoon op oudejaarsdag een oog verloren.

Lucius kan hiervoor een gevangenisstraf krijgen mits hij schuldig wordt bevonden. Op het in bezit hebben van illegaal vuurwerk staat een gevangenisstraf van maximaal 6 jaar. Op het opzettelijk verkopen van waren die levensgevaarlijk zijn en schadelijk zijn voor de gezondheid, staat een straf van maximaal 15 jaar. Onlangs werd nog iemand tot één jaar veroordeeld die illegaal vuurwerk had geleverd waardoor een dodelijk slachtoffer viel.


Lucius zat drie dagen vast.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager.
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!