Koeman not amused over Freek de Jonge

Wolk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ronald Koeman is gepikeerd door de nieuwjaarstoespraak van Freek de Jonge bij Ajax. Volgens Koeman was de speech kwetsend, beledigend en respectloos. Hij kan dan ook niet snappen dat de clubleiding De Jonge de speech liet houden. "Spelers, trainers en de technisch directeur werden met een grap heel negatief neergezet. Zelfs oud-voorzitter Van Praag kreeg ervan langs. Dat neem ik De Jonge niet eens echt kwalijk. Daarmee is hij tenslotte groot geworden. Maar ik neem het wel de leiding van Ajax kwalijk. Zij bepaalt wie de toespraak houdt", aldus Koeman.

Koeman kon zeker niet lachen om de uitspraken van Freek De Jonge over het aankoopbeleid. De Jonge zei onder meer: "...het magazijn wordt geblokkeerd door mokken en sleutelhangers van Sikora en Soetaers". Koeman hierover: "Buiten Ajax mogen ze denken en zeggen wat ze willen. Dat kun je toch niet tegenhouden, maar intern moet je de eigen mensen beschermen. Die moet je positief benaderen en niet beschadigen zoals De Jonge heeft gedaan."

Koeman heeft zijn ongenoegen al kenbaar gemaakt aan algemeen directeur Arie van Eijden en beiden zullen er later nog een keer over praten. Binnen Ajax werd de speech over het algemeen goed ontvangen en er werd gesproken over het ontstaan van een nieuwe traditie. Het idee was afkomstig van Ajax-voorzitter John Jaakke, die het tijd vond voor een frisse wind.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager.
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!