PvdA-raadslid werkte als prostituee

sj25, Meki en Cash hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Karina SchaapmanEr is opnieuw een lid van de PvdA in Amsterdam in opspraak gekomen. Dit maal gaat het om het gemeenteraadslid Karina Schaapman. In haar boek 'Zonder Moeder' onthult ze dat ze in de jaren tachtig als prostituee heeft gewerkt in seksclub Satanskerk. Het boek komt volgende week uit.

Volgens het boek trad Schaapman in 1981 toe tot de Satanskerk. Daarvoor was ze ook al als straatprostituee actief in de omgeving van het Rembrandtplein. In 1982 stopte ze met het werk.

De openbaring van Schaapman heeft alles te maken met de affaire rond wethouder Rob Oudkerk. "Ik maak mijn verleden maar openbaar omdat het anders misschien door derden zal worden opgerakeld." Ze werd naar eigen zeggen al een paar keer met haar verleden geconfronteerd. Ze wil graag verder als raadslid.

De Satanskerk op de Amsterdamse Wallen is omstreden. De eigenaar hield jarenlang vol dat het een kerk was die draaide op donaties van gelovigen. Het bleek echter een sekstheater te zijn. Later draaide de eigenaar de gevangenis in wegens belastingsfraude.