Stoffelijke resten inderdaad van Baarns echtpaar

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft laten weten dat de stoffelijke resten die vorige week onder het geitenhok van een kinderboerderij in Baarn zijn gevonden, inderdaad van het vermiste echtpaar Müller zijn. Politie en Justitie zullen morgen pas een nadere uitleg geven over de resultaten en het onderzoek. Waarschijnlijk maken ze dan ook bekend hoe het echtpaar om het leven is gekomen en hoelang de lijken daar al lagen.

De politie houdt de 59-jarige verdachte Paul de Rijk nog steeds vast. De man was een zelfbenoemde huisvriend van het echtpaar en hield afgelopen december in een interview met Utrechts Nieuwsblad nog vol dat het echtpaar leefde en elk moment terug kon komen. Christiaan Johannes Müller (69) zou zelfs nog een paar keer terug gekomen zijn naar Baarn en daar met De Rijk hebben gesproken. Zelfs afgelopen juli zouden ze nog een gesprek hebben gehad met elkaar.

Het vermoorde echtpaar uit Baarn
het vermoorde echtpaar uit Baarn.

Het stel verdween vier jaar terug en sindsdien had niemand een idee waar zij waren. Aangezien het echtpaar geen naaste familie had, had niemand aangifte gedaan van vermissing. Pas toen Peter R. de Vries een paar verre familieleden had aangespoord om aangifte te doen ging de politie op zoek naar het echtpaar. De verdachte is door Peter R. de Vries ook in verband gebracht met een eerdere vermissing van 30 jaar geleden. Toen kon de politie geen lijk vinden en daarom is de man daarvoor nooit veroordeeld.

Met dank aan calvobbes voor het herschrijven van dit bericht. Ook black-jack en ITSAMO gooiden het in de nieuwssubmit.