Mein Kampf-spam uit naam Spamvrij.nl

De Nederlandse spambestrijder Rejo Zenger lijkt massaal gespamd te hebben met een e-mailtje waarin de Nederlandse vertaling van het boek 'Mein Kampf' van Adolf Hitler voor slechts 20 euro wordt aangeboden. Lijkt, want de e-mail is niet van Zenger afkomstig, maar van iemand die hem wil treiteren.

Het afzendadres van het spambericht is wel van Zenger, maar uit de header-informatie blijkt echter dat het bericht niet door de spambestrijder is verstuurd.

''De e-mails zijn allemaal verstuurd vanaf Belgische computers. Voor zover ik weet zijn exact dezelfde machines slechts ťťn keer eerder gebruikt: door SNK Bedrijfssoftware", zo laat Zenger tegenover Webwereld weten. Zenger heeft inmiddels al 50.000 zogenoemde bounces binnengekregen. Ook klagen veel mensen over de e-mail waarvan ze menen dat Zenger de verstuurder is. Zo bericht 538-jock Rick Van Velthuysen boos op zijn site over de kwestie, en vraagt zich af welke idioot 'Mein Kampf' wil verkopen. Hij roept op om een reactie te zenden naar de verstuurder. Daarbij vermeldt hij het e-mailadres van Zenger. [update: Inmiddels heeft Van Velthuysen zijn bericht aangepast]

De e-mailactie is op zich nog ''redelijk slim'' gedaan, omdat Zenger op zijn eigen site een pleidooi heeft staan voor het opheffen van het Nederlandse publicatieverbod van Mein Kampf. "Het zou kunnen bijdragen in een beter begrip van wat er destijds in Duitsland gebeurde en het voorkomen van een herhaling ervan. De inhoud van het boek en het boek zelf kunnen uitstekend dienen om te leren van de geschiedenis", aldus Zenger op zijn site. Hierdoor lijkt het of het inderdaad Zenger is die de mail heeft verstuurd.

-
Zie ook: Extreemrechts bedreigt maker Spamvrij.nl, en Spammers bedreigen maker Spamvrij.
Website Spamvrij.nl