'Duitsland kwetsbaar voor terrorisme'

Westerse geheime diensten zeggen dat Duitsland 'bijzonder kwetsbaar' is voor terroristische aanslagen. Dit is gebleken uit een rapport dat in de krant 'Welt am Sonntag' verscheen.

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt niets te weten over een dergelijk rapport. Wel heeft minister van Binnenlandse Zaken Otto Schilly diverse malen gewaarschuwd voor een terroristische dreiging in Duitsland. 'Welt am Sonntag' schrijft dat zowel Amerikaanse, Britse, Israëlische als ook Joodse gebouwen en organisaties in Duitsland kwetsbaar zijn.

"De terroristische dreiging is in Duitsland nooit zo concreet geweest sinds 1945, en nooit is de binnenlandse veiligheid zo kwetsbaar geweest", aldus Konrad Freiberg, hoofd van de Duitse officierenbond GdP. Hij vindt dat de anti-terrorisme inspanningen in Duitsland ongecoördineerd plaatsvinden. Ook wijst hij met een beschuldigende vinger naar de bezuinigingsplannen van de regering. "Je kunt de veiligheid niet opvoeren en tegelijk het korps met 4.000 officieren verminderen", aldus Freiberg.