Vrouw aangereden door bestuurderloze auto

Een hoogzwangere vrouw uit Nieuw-Zeeland, is ernstig gewond geraakt bij een auto ongeluk. Het opmerkelijke was dat er geen bestuurder in de auto zat. Haar tweeŽnhalfjarige dochtertje kwam met de schrik vrij.

De dertigjarige Miranda Robbins werd op 23 december plotseling opgeschrikt, omdat zij achter zich opeens een heel hard brommend geluid hoorde. Toen zij zich omdraaide zag zij tot haar grote schrik een terreinwagen met grote vaart op haar afkomen. "Ik kon nog net mijn arm uitsteken om de buggy, met daarin mijn dochtertje, weg te duwen. Daarna werd ik geraakt op mijn heup, ik schreeuwde het uit van de pijn." Een voorbijganger moest de ruit van de wagen stuk slaan om zo de wagen te kunnen stoppen.

De auto had een op afstandbestuurbare starter waardoor de eigenaar de motor vanaf grote afstand al kan starten. Het is zeer waarschijnlijk dat de eigenaar van de auto vergeten was de auto uit zijn versnelling te halen waardoor de auto uit zichzelf vooruit schoot. Hoe het kan dat de auto is door blijven rijden is echter nog steeds onduidelijk. Zowel de politie als de Land Transport Safety Authority onderzoeken momenteel het incident. "We zijn heel erg geschrokken, maar kunnen nu nog geen enkele uitspraak doen over het incident," aldus een woordvoerster van het LTSA. Wel konden zij vertellen dat zij wisten van twee soorten auto's waar dit soort systemen konden worden ingebouwd. "Directe cijfers hebben wij niet, omdat dit systeem vrij nieuw is en wij nog niet weten welke bedrijven dit inbouwen."

De baby van mevrouw Robbins is een dag later via keizersnede geboren in het ziekenhuis. "De doktoren stonden erop dat de baby nu geboren werd, omdat er door de vele verwondingen ook gevaar kon ontstaan voor de baby." Volgens de doktoren gaat het zeker drie maanden duren voordat alle verwondingen van Miranda zijn genezen.