Fifa wil strakkere broekjes voor vrouwen

Sepp BlatterFifa-president Sepp Blatter zegt dat voetbalsters eigenlijk strakkere voetbalbroekjes zouden moeten dragen. Volgens hem vergroot een meer vrouwelijke uitstraling de populariteit van de sport. "Laat ze spelen in kleren die vrouwelijker zijn, zoals met volleybal," aldus Blatter.

"Ze kunnen bijvoorbeeld strakkere broekjes dragen. Sorry dat ik het zeg, maar voetbalsters zijn mooi. Daarnaast hebben ze al een aantal andere regels dan de mannen, zoals het spelen met een lichtere bal. Die beslissing was genomen om de sport vrouwelijker te laten overkomen, dus waarom ook niet met kleding?" zo vraagt Blatter zich af.

Pauline CopeBlatters commentaar valt niet bij iedereen in goede smaak. Vooral niet bij een aantal vrouwelijke voetballers. Pauline Cope, de doelvrouw van het Engelse nationale elftal en de club Charlton, noemde de uitspraken "Typisch mannen. Hij weet echt niet waar hij het over heeft. Ten eerste gebruiken we helemaal geen lichtere bal, en om in hotpants te gaan spelen is helemaal belachelijk."

Marieanne SpaceyManager van de Engelse club Fulham, Marieanne Spacey, zei dat de woorden van Blatter schadelijk zijn voor de sport. "Natuurlijk gaat het in eerste instantie om techniek en tactisch inzicht, en daarna pas om hoe mensen eruit zien. Toen we tien jaar geleden in strakkere broekjes speelden keek er ook niemand naar om."

Lise KlavenessVolgens de Noorse voetbalster Lise Klaveness komen hotpants de serieusheid van de sport niet ten goede. "Als voetballers moeten we praktisch denken. Als het publiek alleen naar modellen wil komen kijken, dan kunnen ze beter een Playboy kopen."


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager
Discussieren over voetbal kun je in het voetbalforum