[update] Leerlingen en leraren Terra College bijeen

Gammapooka had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het Terra College in Den Haag wordt momenteel een besloten herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de dinsdag vermoorde leraar Hans van Wieren. De dienst duurt van 10 uur tot 12 uur en kan worden bezocht door leerlingen en docenten, om er hun verdriet en verontwaardiging te uiten. De familie van Van Wieren is niet bij de herdenking aanwezig.

Of er tijdens de dienst door de vrienden van dader Murat D. nog is geprotesteerd om hem te steunen is niet bekend. Gisteren kondigden ze aan foto's en spandoeken mee te willen nemen naar de herdenking. De voogd van Murat deed gisteravond in het tv-programma Rondom Tien nog een oproep aan diens vrienden om hem tijdens de dienst niet te steunen.

In het hele land hebben scholen de oproep van de onderwijsbonden om ťťn minuut stilte te houden ondersteund. Die stilte vond plaats om 11.00 uur.

Update 12:15 uur

De herdenking was rond 11.15 uur afgelopen. Volgens directeur van Miltenburg is deze goed verlopen. "De leerlingen waren fantastisch," zo liet hij in een korte verklaring weten. Er zijn door leerlingen en personeelsleden gedichten voorgedragen, er zijn teksten gelezen uit de dode zee-rollen, de bijbel en de koran en er is muziek gedraaid. Jazz-muziek, want daar hield Van Wieren van. "Het is een herdenking geworden die wij ons nog heel lang zullen heugen en waar we nog heel lang steun aan zullen hebben," aldus Van Miltenburg.