[update] Jongen (17) ontsnapt uit politiebureau

VEMP, Snake_2003, GreeTz en Mosselmaster hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17-jarige overvaller is dinsdagavond uit het politiebureau van Assen ontsnapt, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend. De jongen wordt momenteel verdacht van diverse zaken en is nog steeds voortvluchtig.

De jongen zou getransporteerd worden naar een gevangenis in Leeuwarden. Echter, vlak voor het instappen in het arrestantenbusje, ontsnapte de jongen aan zijn bewakers. Na over de twee en een halve meter hoge muur op de binnenplaats van het politiebureau geklommen te zijn, is de jongen ontkomen. Een zoektocht van de politie met speurhonden leverde niets op.

De jongen wordt verdacht van een mislukte overval op een bankmedewerker en een gewelddadige overval op een inwoner van het dorpje Oldeberkoop en op een inwoner van Steggerda. Daarnaast wordt hij verdacht van een overval op een platenzaak en op een EDAH supermarkt.

Update 16.49
De ontsnapte gevangene heeft zich maandagochtend weer aangegeven bij de politie, zo meldde het OM. De jongen heeft geen misdaden gepleegd in de tussentijd, aldus het OM.

Dit bericht was op woensdag 14 januari om 22.09 voor het eerst geplaatst.