Ruzie binnen SP met Kamerlid Lazrak loopt op

LazrakDe onenigheid tussen SP-Tweede Kamerlid Ali Lazrak en de rest van de partij, met name Jan Marijnissen, is opgelopen tot een ware ruzie. Lazrak weigert al sinds begin 2003 om een deel van zijn loon af te dragen aan de partijkas van de Socialistische Partij. Binnen de SP-fractie is het normaal (eigenlijk een regel) dat iedereen een groot deel van zijn salaris afdraagt. Van de ruim 7.000 euro bruto die men per maand vangt, houden Kamerleden modaal een nettoloon van zo'n 2.000 euro over.

In een interview met het NRC Handelsblad beschuldigt Ali Lazrak Marijnissen van een veel te streng salarisbeleid. Hij spreekt daarbij zelfs van "koppelbaaspraktijken".

Jan Marijnissen weigert ieder commentaar op de kwestie. Binnen de SP is er nog een bemiddelingspoging van prominent SP-lid Tiny Kox met Lazrak. Dit om te voorkomen dat het Kamerlid als éénmansfractie verdergaat.

Marijnissen schijnt ook enorm boos te zijn over het feit dat Lazrak uit de commissie-Blok is gestapt. Die commissie, welke de integratie in Nederland onderzoekt, is mede een initiatief van de SP.