Britten geloven niet in moordende Charles

Eén op de drie Britten gelooft dat prinses Diana is omgekomen door moord. Dat blijkt uit een opinieonderzoek die is gehouden na de onthulling door de Engelse krant The Sunday Mirror dat de prinses dacht dat prins Charles haar zou willen vermoorden. Hij zou zo met zijn nieuwe liefde Camilla Parker Bowles hebben kunnen trouwen.

Slechts vijftien procent van de ondervraagden denkt echter dat prins Charles in staat was de moord daadwerkelijk te veroorzaken. Meer dan zestig procent gelooft in zijn onschuld. Van de mensen die wel in een moordaanslag geloven denkt vijftien procent dat de Britse geheime dienst verantwoordelijk was.

Het onderzoek valt samen met twijfels van de Britse politie over de echtheid van het bloed dat zou laten zien dat de bestuurder van de auto waarin Diana verongelukte, Henri Paul, ten tijde van het ongeluk dronken was. Franse autoriteiten zijn er in het onderzoek niet in geslaagd te bewijzen dat het bloed van Paul afkomstig was. Dat zou de bewering dat Diana is omgekomen doordat de bestuurder onder invloed was van drugs en alcohol, kunnen tegenspreken.

De bron van de twijfels is een erg hoog gehalte aan koolmonoxide in het bloed. Hierdoor zou de chauffeur hebben gezwalkt bij het lopen, laat staan dat hij had kunnen autorijden. Britse autoriteiten denken nu dat er in een laboratorium of in het mortuarium dingen zijn misgegaan, waardoor het verkeerde bloed is getest.