Arrestaties bij inval in drugspanden Heiloo

Eergisteren heeft de politie Noord-Holland Noord een inval gedaan in drie bedrijfspanden in Heiloo, vlakbij Alkmaar. De politie was getipt dat er in de panden, op een industrieterrein aan de Nijverheidsweg, hennep gekweekt zou worden. In één van de panden werd een deels ontmantelde wietkwekerij aangetroffen. Een groot aantal planten was reeds weggehaald. Naast een hoeveelheid technische apparatuur werden nog 150 planten aangetroffen.

In het tweede pand werden een tweetal vaten aangetroffen die waren gevuld met gedroogde hennepplanten die klaar waren voor gebruik. In het derde pand werd een aantal vaten aangetroffen met een olieachtige substantie; Mogelijk betreft het hier hasjolie. In totaal was ruim 200 liter van deze olie aanwezig.

Bij de inval werden twee mannen van 31 en 35 jaar en afkomstig uit respectievelijk Alkmaar en Bergen, aangehouden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. De aangetroffen goederen alsmede twee bestelbusjes, zijn in beslag genomen.

Mocht de aangetroffen substantie daadwerkelijk hasjolie zijn, dan hebben de verdachten zich schuldig gemaakt aan het voor handen hebben van harddrugs. Worden hasj en wiet in de opiumwet beschouwd als 'softdrugs', hasjolie valt onder de 'harddrugs'. Hasjolie wordt gemaakt door de thc-kristallen uit het plantmateriaal van cannabis te weken met een oplosmiddel. De effecten van hasjolie zijn grotendeels te vergelijken met gewone cannabisproducten maar dan met een zeer grote werking.