Inbraakpoging als postpakket jammerlijk mislukt

Beetle herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Toen er op een adres in de Colombiaanse stad Medellin een pakje werd afgeleverd bleek die een wel hele vreemde lading te bevatten. Een 24-jarige jongeman had zich in een doos verstopt en zichzelf opgestuurd naar een flat in een rijkere buurt van Medellin, om zo te proberen in te breken.

Toen beveiligingsbeambten het pakje echter wat aan de zware kant vonden zijn dachten ze dat er een bom in zat en belden ze de politie. Toen agenten het pakje aan het bestuderen waren kwam er plotseling een hand tevoorschijn met een mes. De in paniek geraakte inbreker schreeuwde dat hij bijna stikte.

Het pakje was verzonden aan een dienstmeisje dat in het huis werkte. "De beveiliging dacht dat het een bom was en belde de politie, die op zijn beurt de Explosieven Opruimings Dienst inschakelde", aldus een woordvoerder van politie tegen persbureau Reuters.

Toen het pakje eenmaal open was vond de politie touwen, een pistool, een skimasker en een erg bange en buiten adem zijnde inbreker in spé. Het werd ook voor het dienstmeisje een uiterst vervelende dag, want, hoewel ze niet werd aangeklaagd als medeplichtige, werd ze toch door haar werkgever ontslagen.

De Colombiaanse politie heeft iedereen op het hart gedrukt alert te zijn op ongewoon grote pakjes, ondanks het feit dat deze poging verre van succesvol was. Er wordt daarom niet echt gevreesd dat deze manier van inbreken na zal worden gedaan.