Orale seks in Singapore mogelijk legaal

Een wet die orale seks tussen mensen in Singapore verbiedt wordt mogelijk afgeschaft. Dat hebben de autoriteiten gezegd na de woedende reactie van burgers op de arrestatie van een politieman. Hij had 'de misdaad' met een tiener begaan.

Een minister heeft gezegd dat er naar de wet, een overblijfsel uit de tijd dat het land nog door Groot-Brittannië werden bestuurd, zal worden gekeken. Bij het onderzoek zal er naar de huidige sociale normen worden gekeken en zullen de straffen worden aangepast en een aantal handelingen mogelijk legaal worden. Binnen twee tot drie maanden worden de resultaten bekendgemaakt.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken is één van de opties orale seks tussen een man en een vrouw, zolang dat in overeenstemming gebeurt en beiden ouder dan zestien zijn, legaal te maken. In de huidige wet staat omtrent orale seks dat "iedereen die vrijwillig geslachtsgemeenschap heeft buiten de natuurlijke manier om, met een man, een vrouw of een dier, tien jaar celstraf en een boete kan krijgen."