Skispringen: Uitslag Vierschansentoernee

Bron: Skispringen.comDe skispringer Sigurd Pettersen heeft de vierde en laatste wedstrijd van de vierschansentoernee gewonnen. Met deze overwinning in het Oostenrijkse Bischofshofen behoudt de 24-jarige Noor zijn leidende positie in het toerneeklassement en die in het wereldbekerklassement. Eerder won Pettersen al de wedstrijden in het Duitse Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen.

De Sloveen Peter Zonta, de winnaar van de wedstrijd in Innsbruck, en de Fin Janne Ahonen, de algemene winnaar van vorig jaar, werden vandaag respectievelijk tweede en derde. De tweede en derde plaats in het toerneeklassement worden ingenomen door respectievelijk de Oostenrijker Martin Hoellwarth en wederom Peter Zonta. Ahonen staat in het wereldbekerklassement op plaats twee, gevolgd door de Noor Roar Ljoekelsoey.

Wegens hevige sneeuwval werd de kwalificatiewedstrijd die gisteren gepland stond, verplaatst naar vandaag. Dit had tot gevolg dat er niet volgens het, binnen de vierschansentoernee gebruikelijke, knock-outsysteem werd gesprongen.