Jongen met hond muurvast in lift

In Zaandam is gistermorgen een jongen samen met zijn 7-jarige hond uit een lift gehaald door de brandweer. Daartoe moest het complete dak van de lift gesloopt worden.

De 14-jarige Justin Leedekerken en zijn hond Pebbles zaten anderhalf uur vast in de lift van appartementencomplex 'Maison d'Essence' toen de brandweer hen er via het gesloopte dak uit kon halen. Zowel de liftmonteur als de brandweer konden geen millimeter beweging in de lift krijgen. Normaal gesproken kan een lift handmatig nog wel omhoog getakeld worden, maar ook dat lukte hier niet.

Niet alleen met het liftmechanisme was wat mis, ook in de lift klopte er weinig. De noodknop in de lift deed het niet en er hing een verkeerd storingsnummer. Zo kreeg men een installatiebedrijf aan de lijn, dat niets te maken had met het onderhoud.

Bewoners van het luxueuze appartementencomplex vertrouwen de lift al langer niet: ''Hij doet het vaak maar half. Ben je boven, gaan de deuren niet open. Of de deuren gaan wel open en dicht, maar vervolgens beweegt de lift niet. Net zoals in die film van Dick Maas'', zegt een bewoner. Het nieuwe complex had overigens al met meer problemen te kampen zoals lekkages, schimmelende ruimtes en slechte ventilatie.