VARA teleurgesteld over overstap Kopspijkers-duo

De VARA is hevig teleurgesteld over de overstap van de cabaretiers Paul Groot en Owen Schumacher naar de AVRO. Voorheen waren beide te zien bij het programma Kopspijkers. Afgelopen zaterdag maakte AVRO-directeur Ad 's-Gravesande bekend dat Groot en Schumacher een vierjarig contract hadden afgesloten bij de omroep voor een eigen satirisch televisieprogramma op vrijdag- of zaterdagavond.

Het duo was ook in onderhandeling met de VARA. Volgens een woordvoerder van de omroep waren de gesprekken nog in volle gang. "Wij hadden het gevoel dat we nog volop alle mogelijkheden aan het bespreken waren." Volgens het management van de cabaretiers zat er geen schot in de onderhandelingen bij de VARA, omdat daar een volledig uitgewerkt programmavoorstel werd verlangd.

De VARA is nu niet blij met de overstap. Het kreeg één dag voor de bekendmaking te horen dat de AVRO een contract met het duo had gesloten. "Wij waren nog aan het praten. Daar heeft de AVRO handig gebruik van gemaakt om het succes van Kopspijkers te verzilveren." Nu overheerst teleurstelling. "Het is ontzettend jammer. We hadden het duo graag voor VARA-programma's behouden." De AVRO zegt echter dat de onderhandelingen al weken, "zo niet maanden", aan de gang zijn. Het programma zal geen tweede Kopspijkers worden. "Het is nog helemaal in ontwikkeling. Ik heb bij god geen idee wat er over een half jaar uit zal komen."

Waarschijnlijk heeft ook Jack Spijkerman vrijdag pas te horen gekregen over de overstap. Hij was echter in het buitenland.