Vreemde ijscirkel gevonden in Michigan

Naast de bekende graancirkels is er in het Mud Lake bij Horton, Michigan (VS) een dergelijk fenomeen aangetroffen in het ijs. De mysterieuze cirkel werd op 28 december ontdekt. Inwoners staan voor een raadsel.

De ijscirkel is ongeveer 3,5 meter in diameter, bestaat uit drie verschillende ringen van verschillende donkertes. Onderzoekers dachten in de eerste instantie aan een meteoriet die in het ijs ingeslagen was, en waar het ijs later weer dichtgevroren was, maar er zijn geen sporen van opgespat materiaal op het omliggende ijs gevonden.

De ringen werden pas ontdekt, nadat het sneeuw wat op het ijs lag gesmolten was. De cirkel kan dus eerder ontstaan zijn. Een nabijgelegen inwoner zegt dat er misschien een verband is tussen de cirkel en een waarneming die hij 18 december deed boven het meer.

Vaughn Hope stond om ongeveer 01:30 klaar om naar bed te gaan en om de lichten uit te doen. Terwijl hij door de eetkamer liep en door het achterraam keek, kon hij 'een ongelooflijke helder licht' zien, waaruit een helder licht naar beneden straalde.

"Mijn eerste gedachte was, dat iemand buiten op een heuvel stond. Mijn tweede gedachte was. 'Wie zou er op die heuvel staan in een nacht zoals vannacht?' Het vroor namelijk 9 graden celcius, en er stond een gure wind. Maar het was zo'n helder wit licht! Het was innemend. Maar het verlichtte slechts een klein gebied, ongeveer 5 cm wijd op armlengte. Maar het was genoeg om 8 tot 10 bomen te zien oplichten tussen mij en het object in."

In de 20 minuten, dat Vaughn het object waarnam bewoog het geen enkel moment. Hij kon ook niet de vorm onderscheiden. Hij besloot naar bed te gaan; "Ik overtuigde mezelf dat het de maan was die op de heuvel scheen, want het was ongeveer die grootte". Volgens de man was de lichtstraal erg nauw, en kwam uit een witte bol. Toen de man over de ijscirkel hoorde, heeft hij zijn waarneming gemeld.

Mufon heeft onderzoek gedaan bij de lokatie, en heeft berekeningen gemaakt hoe breed de lichtstraal moest zijn, en hoe groot de UFO waar deze uitkwam. De cirkel lijkt opgebouwd te zijn uit drie verschillende cirkels. Bij gebrek aan bewijs kan er nog geen conclusie getrokken worden of het werkelijk een UFO was die het fenomeen heeft veroorzaakt.

Onderzoekers bij de vreemde ijscirkel (Foto: T.Robertson)