Filmpje op website laat Bush in Hitler veranderen

Meki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder Republikeinen in de Verenigde Staten is ophef ontstaan over de website MoveOn.org. In een filmpje op de website was namelijk te zien hoe de Amerikaanse president Bush langzaam in Adolf Hitler verandert. Het was één van de 1.500 inzendingen van een wedstrijd van MoveOn, waarin werd gevraagd om in dertig seconden de waarheid over het beleid van Bush te laten zien.

In het filmpje is Bush eerst te zien met daaronder de woorden "God gaf me het bevel om Al-Qaeda te bestrijden." Het gezicht op de foto verandert vervolgens naar dat van Hitler met daaronder de woorden "En toen droeg hij me op om Saddam aan te vallen." Het spotje eindigt met de woorden: "Klinkt vertrouwd?"

Ed Gillespie, de voorzitter van de Republikeinse partij vindt het spotje de ergste en laagste vorm van kwaadsprekerij en wil dat ook de Democratische presidentskandidaten het filmpje veroordelen.

De wedstrijd van MoveOn.org duurde tot half december, waarna bezoekers twee weken op hun favoriete spotje konden stemmen. Volgens een medewerker van de website had men geprobeerd om 'foute' spotjes te verwijderen. Maandag worden de finalisten bekend gemaakt, waarna een jury van beroemde mensen zal bepalen welke de beste is. Het gewraakte spotje zit niet bij de finalisten.