Jamai: "Ik ben verliefd"

Simeon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

JamaiJamai Loman is verliefd! De winnaar van Idols vertelt vandaag in de Telegraaf dat hij stapelverliefd is op een jongen. "Ik zeg nog niet op wie, maar misschien neem ik die jongen binnenkort mee naar een première ofzo". Eerder gaf hij al toe homo te zijn. Maar toch is hij nog niet helemaal zeker over zijn seksuele geaardheid. Hij heeft Idols-jurylid HenkJan Smits, als zijn vertrouwenspersoon, gevraagd wat er zou gebeuren als hij over een aantal maanden verliefd zou worden op een meisje. Volgens Smits moet hij doen wat zijn gevoel zegt.

Smits zegt dat Jamai in Engeland voor de opnames van World Idols begon te twijfelen. "De hele aanleiding van Jamais onthulling was een Engels homoblad waarin een verhaal stond dat het toch zo opvallend was dat veel mannelijke nationale Idols-winnaars homoseksueel zijn. In het rijtje met onder andere de Engelse Idols-ster Will Young stond ook Jamai. Jamai kwam met zijn twijfels naar me toe. Hij vertelde me dat hij verliefd was op een jongen en daar eigenlijk geen geheim van wilde maken, maar die jongen toch niet durfde mee te nemen naar een feestje. Ook al omdat hij nog best worstelt met zijn eigen gevoelens. Hij is ergens bang dat hij misschien ooit toch weer valt voor een meisje, zoals hij eerder verliefd werd op Idols-collega Dewi. Ik heb gezegd dat hij er niet zo'n big deal van moet maken. Nederland kan het hebben. Jamai heeft eerder ook al in de talkshow van Robert Jensen gezegd dat hij misschien wel biseksueel is. Hij is ook nog hartstikke jong. Volgens mij mag je twijfelen als je 17 bent. En zeker in Nederland. We zijn hier niet voor niks het tolerantste land van Europa."

Smits is niet bang dat de vrouwelijke fans van Jamai hem massaal zullen laten vallen. "Jamai's geaardheid interesseert niemand iets", aldus het jurylid.