Vluchten van Air France onterecht geschrapt

Air France heeft vorige week ten onrechte zes vluchten naar de Verenigde Staten geannuleerd. De vliegtuigmaatschappij schrapte de vluchten na informatie van de Amerikaanse federale recherche (FBI), die meende dat er leden van het terreurnetwerk al-Qaeda op de passagierslijsten stonden. Maar dat blijkt niet waar te zijn.

Volgens de zakenkrant The Wall Street Journal gaf de FBI de Franse politie op 22 december een lijst met zes namen en informatie over een ophanden zijnde kaping van een toestel van Air France door mensen met banden met het terreurnetwerk al-Qaeda. Een van deze namen bleek bij een kind te horen. Een andere naam was van een zakenman uit Wales en weer een andere van een Chinese oude vrouw. De overige drie namen waren van Franse burgers.

Ook vanochtend werd een vlucht vanuit Londen naar Washington geannuleerd. Vandaag werd ook bekend dat een vliegtuig van Air France donderdag is gedwongen op het Canadese eiland Newfoundland te landen. Uit een vergelijking tussen de passagierslijst en bagage was gebleken dat zich aan boord mogelijk onbegeleide bagage bevond. Er werd niks gevonden.