Zware kritiek op beschonken tv-programma

ZimZ, Zenith4ever, Neftizz, Bardo en petra76 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Belgische hulpverleners en verenigingen van geheelonthouders hebben verontwaardigd gereageerd op de aflevering van afgelopen dinsdag van het dagelijkse Belgische praatprogramma 'De Laatste Show'. Bij wijze van experiment waren namelijk zowel de presentator, de gasten, als het publiek dronken. Het resultaat hiervan was een totaal onsamenhangend programma, dat aan elkaar gekletst werd door dronkemanspraat.

De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen (VAD) is van mening dat door de uitzending op de publieke zender VRT jaren van preventiewerk in één klap zijn vernietigd. Volgens woordvoerder en arts Ansoms is presentator Mark Uytterhoeven onverantwoord te werk gegaan. "Hij maakt honderdduizenden kijkers wijs dat drankmisbruik normaal is. Een feest zelfs."

Een woordvoerster van de VRT bood vrijdag verontschuldigingen aan aan "al wie gekwetst of beledigd is". Volgens haar is er echter ook een positieve reactie van een socioloog binnengekomen. Hij gaf aan de videoband van het programma te kunnen gebruiken als lesmateriaal voor alcoholisten.