Aantal relletjes in nieuwjaarsnacht

CyberRat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De jaarwisseling is voor zover bekend redelijk rustig verlopen. In Amsterdam was het overal rustig, ook in het Floradorp, waar voor grote onrust werd gevreesd. Er was daar veel politie op de been, maar tot ongeregeldheden kwam het niet.

In Opheusden (Gelderland) moest de Mobiele Eenheid de rust herstellen toen een grote groep jongeren zich tegen de politie keerde.

In Lelystad liep een feest in zwembad De Koploper uit de hand. Twaalf relschoppers werden gearresteerd. Er ontstonden vechtpartijen tussen ongeveer 200 jongeren. Bij het ingrijpen van de politie zijn een aantal mensen verwond, waaronder ook agenten. Het OM heeft al laten weten de vechtpartij hoog op te nemen en stelt een onderzoek in.

In Rotterdam werden ongeregeldheden gemeld uit het nabij gelegen Maassluis, Bleiswijk en Stad aan het Haringvliet.

In Leiden werd de ME ingezet tegen een groep stenen en flessen gooiende mensen. Daarbij is een agent lichtgewond geraakt aan zijn hoofd.

In 'Go Planet' in Enschede ontstond rond 4.15 uur vanmorgen een woordenwisseling tussen enkele jongens. Bij de vechtpartij die volgde waren zeker 25 personen betrokken, maar door ingrijpen van de politie van diverse korpsen liep dit met een sisser af. Er zijn enkele aanhoudingen verricht.

In Hengelo en Markelo ontstonden kort na sluitingstijd van de uitgaansgelegenheden aldaar, rond 6 uur, een aantal schermutselingen en vernielingen. Hier werden in totaal tien aanhoudingen verricht.

In Haarlem werden agenten, die de brandweer te hulp schoten, met vuurpijlen beschoten. Ze kwamen af op een brandende caravan. Ook werden in Haarlem een auto en twee vrachtwagens in brand gestoken. De ME zette straten af om een groep raddraaiers geen kans te geven de brandweer het bluswerk en bergingsbedrijven de opruimwerkzaamheden te beletten. Daarbij werd de ME meerdere malen met stenen en vuurwerk bekogeld. Eťn man werd opgepakt wegens het gooien van een bierflesje naar een agent.