[update] 950.000 mensen stoppen met roken

Een nieuw jaar is ook de tijd voor goede voornemens. Ruim 850.000 mensen hebben dat gedaan in de vorm van de wens om te stoppen met roken door mee te doen aan de campagne 'Nederland start met stoppen' van de Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro). Zij proberen vanaf vandaag van hun verslaving af te komen.

Stivoro begon twee maanden geleden met de campagne. Via een internetpagina konden rokers laten weten dat ze van plan zijn te stoppen. Volgens Stivoro is het besef dat een roker samen met honderdduizenden landgenoten stopt, een enorme morele steun.

Het huidige aantal betekent een verhoging van het aantal mensen dat in 2000 aangaf te willen stoppen. Destijds hield twaalf procent het vol. De gestopte roker moet tenminste één jaar niet roken om van een succesvolle stoppoging te mogen spreken.

Update 14:32

Stivoro meldt vandaag dat de stichting op oudjaarsdag nog eens 100.000 aanmeldingen binnen heeft gekregen van mensen die willen stoppen. Het aantal deelnemers komt daarmee op 950.000, een nog grotere groep dan in 2000.