Lebbis & Jansen luiden 2003 uit

Lebbis & Jansen (Hans Sibbel en Dolf Jansen) verzorgen vanavond de oudejaarsconference. Het is voor het eerst dat het duo de hoofdact op oudejaar vormt. De twee houden al jaren met oudjaar een conference, die ook op tv werd uitgezonden, maar op 31 december was er op prime-time tot nu toe alleen plaats voor Freek de Jonge of Youp van 't Hek. Maar beiden bedankten dit jaar voor de eer, zodat Lebbis & Jansen vanavond vrijbaan hebben.

De oudejaarsconference is een typisch Nederlands verschijnsel. Wim Kan begon er mee begin jaren 50, en deed dat jaren voor de radio. Pas begin jaren 70 wist de VARA hem over te halen zijn kunstje op tv te vertonen. Met maar twee netten, en het ontbreken van (betaalbare) videorecorders, zag bijna heel Nederland op oudejaarsavond de vertoningen van Wim Kan. Later deden ook Seth Gaaikema, Youp van 't Hek en Freek de Jonge een show op oudjaar.


EP met opnames van Kan uit 1958

Lebbis & Jansen omschrijven hun programma van vanavond als volgt: ''Het is zeventig minuten in één uur. Het is uw eerste, uw laatste, uw enige kans om 2003 te begrijpen. Het is kansarm gespreid en met onverdiende bonussen. Het is oranje en lichtrood en blauw en groen, maar niet paars. Het is oorlog en vrede, leven en dood, een lach en nog een lach. Het is het beste oudejaarsprogramma dat Lebbis en Jansen dit jaar maakten.''.


Opnamen uit 2000 toen de heren door dat jaar jakkerden

-
Lebbis & Jansen: Nederland 3 21:13 - 22:23 (herhaling om 01:40)