t.A.T.u. for President(s)

redfox-3 had ons via de newssubmit het volgende te melden:


Yulio en Lena (t.A.T.u.)

Het Russische zangduo t.A.T.u. is van plan om in maart van het komende jaar deel te nemen aan de komende presidentsverkiezingen in Rusland. Yulia Volkova (18) en Lena Katina (19) zijn ervan overtuigd dat ze het beter zullen doen dan de huidige president Poetin.

Tegenover de Engelse krant The Sun vertelde een woordvoerder dat beide dames samen meedoen: "We kunnen ze niet scheiden". Echter de minimumleeftijd die presidentskandidaten moeten hebben, is 35 jaar. Samen zijn Volkova en Katina 37 jaar oud, maar het is de vraag of dit overtuigend genoeg is.

Ondanks de politieke ambities van de zangeressen, wordt algemeen aangenomen dat de huidige president de verkiezingen van 14 maart zal winnen en daarmee een tweede ambsttermijn veilig stelt.

Eerder dit jaar verbaasde t.A.T.u. door aan het Europese Songfestival mee te doen. De organisatoren van het festival vreesden toen dat het optreden van hen aanstootgevend zou zijn, omdat t.A.T.u. bekend staat om haar lesbische uitingen. De dames werden uiteindelijk derde, na Turkije en België. Het optreden verliep destijds normaal.