Striptekenaar Don Lawrence overleden

Anomaly, Knilessew, Storm, Beetle en Harryharry hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse striptekenaar Don Lawrence is in een ziekenhuis bij zijn woonplaats Jevington op 75-jarige leeftijd overleden aan een longontsteking. Dat heeft stripuitgeverij Big Balloon meegedeeld.

Don Lawrence was vooral bekend van de series 'Storm' en 'Opkomst en Ondergang van het Keizerrijk Trigië'. Hij werkte bijna dertig jaar veelvuldig voor de Nederlandse uitgeverij Oberon, die in 1990 werd voortgezet door Big Balloon. Volgens Big Balloon zijn er alleen al in het Nederlandse taalgebied meer dan drie miljoen albums met tekeningen van Lawrence verkocht.

Lawrence ontving diverse prijzen in binnen- en buitenland. In 1994 won hij de Stripschapprijs voor zijn complete oeuvre en in 1980 kreeg hij de 'award' van de Britse Society of Strip Illustrators. In Nederland stond hij op de nominatie ridder in de Orde van Oranje-Nassau te worden en in het Duitste Schöppingen werd hij vorig jaar geëerd met een tentoonstelling van replica's van de machines uit de Trigië- en Storm-verhalen.

De Don Lawrence Collection, die sinds 1984 bestaat en volgens eigen opgave zo'n 1500 leden telt, is van plan alles wat Lawrence ooit heeft gemaakt nog eens uit te geven. Meer over Don Lawrence vind je op deze fansite en de officiële site van Don Lawrence.