Popconcerten trekken recordaantal bezoekers

Popconcerten waren dit jaar populairder dan ooit. Volgens concertorganisator Mojo trokken de concerten dit jaar bij elkaar 1,7 miljoen bezoekers. Een stijging van ruim 40 procent ten opzichte van 2002. Het afgelopen jaar was dan ook een record. "Het was een ongelofelijk jaar", aldus Mojo-directeur L. Ramakers. "Onze cijfers wijzen uit dat het erg goed gaat met de livemuziek in Nederland. Ondanks de recessie komt men in groten getale op onze concerten, festivals en evenementen af. Dit jaar zullen we niet snel evenaren, maar 2004 ziet er ook al veelbelovend uit."

Het meest populair waren de zes optredens van The Rolling Stones met ruim 205.000 bezoekers. Robbie Williams eindigde op de tweede plaats, hij wist twee keer stadion ArenA te vullen. Bruce Springsteen staat, met keer een uitverkochte De Kuip, op de derde plaats.

AndrÚ Hazes, Kane, Anouk en Ilse Delange staan ook in de top vijftien op respectievelijk de vijfde, zesde, twaalfde en dertiende plaats.

In contrast op deze cijfers staat dat de festivals Pinkpop en Lowlands voor het eerst sinds jaren niet uitverkocht waren.