Zwaarlijvige Schotse wint 'Pop Idol'

Michelle MacManusDe overwinning van de 23-jarige Michelle McManus van de tweede editie van 'Pop Idol', de Engelse variant van Idols, heeft voor veel opschudding gezorgd. De Schotse finaliste weegt bijna 100 kilo. 'The big girl with the big Voice' werd door het Engelse publiek massaal uitgeroepen tot winnares. In Groot-Brittannië zijn er verschillende reacties over de winst van McManus. Sommigen zijn blij dat talent boven uiterlijk is verkozen, anderen geloven dat Michelle alleen heeft gewonnen omdat mensen massaal uit medelijden op haar hebben gestemd.

De winst is opvallend aangezien in het Nederlandse Idols dikkere mensen vaak in het nadeel zijn. Tijdens de auditierondes krijgen ze regelmatig opmerkingen over hun gewicht.

Het Britse jurylid Pete Waterman stormde het podium af nadat bekend was geworden wie had gewonnen. Hij weigerde daarna nog met de Schotse voor de camera's te verschijnen. Toch was de 23-jarige dolblij. "Voor iedereen die dacht dat ik het niet kon, ik heb het gered!", zei ze met tranen in haar ogen na de uitzending.