'Geen seks alsjeblieft, je bent Chinees'

Een IsraŽlisch bedrijf heeft duizenden Chinese arbeiders een contract laten tekenen waarin zij beloven geen seks te hebben met IsraŽli's en hen niet te verleiden. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag bekendgemaakt.

Volgens het document mogen de mannelijke arbeiders niet in contact komen met IsraŽlische vrouwen - prostituees meegerekend - hun vriend worden of hen trouwen. Volgens de woordvoerder zijn de eisen echter niet illegaal en zal er geen onderzoek worden ingesteld.

Naast regels op het gebied van liefde en seks zijn er ook andere eisen. De werkers mogen namelijk ook niet deelnemen aan religieuze of politieke activiteiten. Diegene die de regels overtreedt wordt zonder pardon teruggestuurd naar China, op eigen kosten.

In IsraŽl werken ongeveer 260.000 buitenlanders. Zij hebben Palestijnse arbeidskrachten overgenomen, vanwege de strijd tussen de twee bevolkingsgroepen. Toen de regering eind negentiger jaren buitenlanders begon te werven waarschuwden ministers al voor een "sociale tijdbom", veroorzaakt door arbeiders die met IsraŽli's zouden huwen.