Jan Marijnissen beste politicus van 2003

nyrem en Rachid.nl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse bevolking vindt SP-voorman Jan Marijnissen de beste politicus van Nederland. Premier Balkenende is de slechtste, zo blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Multiscope onder 9.789 mensen.

Dat smaken verschillen blijkt maar weer eens uit het verschil tussen de mening van de kiezer en die van parlementaire journalisten en politici zelf. Beiden wezen namelijk Jozias van Aartsen aan als de beste politicus. De journalisten kozen daarnaast Jo„o Varela als slechtste politicus, de politici waren het minst onder de indruk van de kwaliteiten van Wouter Bos.

Om met het slechtste te beginnen: Balkenende krijgt van de kiezer slechts een 4,4 voor het werk dat hij dit jaar heeft afgeleverd. De helft van de ondervraagde mensen vindt hem de slechtste politicus. Ook de LPF-politici scoren slecht, allemaal krijgen ze een onvoldoende.

Maar er zijn dus ook voldoendes, waarvan de hoogste voor Marijnissen is. Hij krijgt een 7,1 van de panelleden en wordt door 1.400 van de ondervraagden als beste politicus gezien. Wouter Bos doet het ook zeker niet slecht, hij scoort een 6,4.