Peter R. de Vries wil de politiek in

Guidoweb5 en mr_knoxville hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is van plan om een landelijke politieke partij op te richten, zo meldt de Telegraaf op de voorpagina. De partij moet de veiligheid in Nederland verbeteren.

De VriesDe Vries heeft het afgelopen halfjaar gesprekken gevoerd met diverse vertrouwenspersonen die hem steunen bij zijn initiatief. Daaronder zitten geen politieke figuren, want daar heeft hij geen vertrouwen in. De Vries: ''Iedereen kan zien wat er mis is in dit land als het gaat om het optreden van politie en justitie. Het is tijd voor een andere aanpak. Ik heb een grote afkeer van de wijze waarop in dit land politiek wordt bedreven; daarom heb ik al twintig jaar niet gestemd''.

De presentator van SBS6 wil nog niet aangeven wat er in zijn ogen allemaal moet veranderen. ''Ik vind het nu te vroeg om al een soort partijprogramma te ontvouwen, maar ik weet door mijn jarenlange ervaring op misdaadgebied wel wat er schort aan het veiligheidsbeleid. Politie en justitie opereren in het algemeen te traditiegetrouw en bewandelen te vaak de bekende paden''.

De Vries openbaarde zijn plannen in de nieuwste uitgave van het weekblad Elsevier.