[update] Weer zware val bij skispringen

Bij het wereldbeker skispringen in het Zwitserse Engelberg is vandaag wederom een skispringer in de lucht uit balans geraakt en gevallen. De Koreaan Heung Chul Choi raakte direct na het verlaten van de schanstafel uit balans, viel naar voren en belandde op zijn rug op de helling. Van daar gleed hij tientallen meters naar beneden. Op de foto's hieronder is een impressie van de val te zien.

Bron: ORF

De skispringer was na zijn val aanspreekbaar en klaagde over pijn in zijn schouder en been. In het ziekenhuis bleken de verwondingen mee te vallen; Choi kwam er met kneuzingen vanaf. Maandag zal hij uit het ziekenhuis ontslagen worden.

De val zou niet te wijten zijn aan de slechte weersomstandigheden. Het wordt aangenomen dat de ski's van Choi sterk werden afgeremd door de sneeuw die zich in het spoor op de schans verzameld had. Hierdoor raakte Choi na de afsprong uit balans, met de val als gevolg.

De hele dag was er echter al sprake van slechte weersomstandigheden. De kwalificatie die 's morgens zou plaats vinden werd afgelast en de wedstrijd werd enkele malen onderbroken. Na de val van Choi mochten nog twee springers een sprong wagen, maar daarna werd besloten de wedstrijd af te gelasten. Volgens FIS-wedstrijdleider Walter Hofer was de val van Choi hierop echter niet van invloed.

Bijna een maand geleden viel de 17-jarige Thomas Morgenstern in het Finse Kuusamo toen hij in de lucht uit balans raakte. Hij liep enkele kneuzingen en een gebroken vinger op. Na zijn val werd de betreffende wedstrijd ook afgebroken.