Duinrell hoeft niet rookvrij te zijn

De nietrokersvereniging CAN heeft vol verbijstering gereageerd op het besluit van de voorzieningenrechter in Den Haag. Die stelt dat het attractiepark Duinrell in Wassenaar niet rookvrij hoeft te zijn.

"Uiteraard zijn we teleurgesteld. Niet alleen voor de bezoekers en kinderen die nu in de rook moeten vertoeven, maar ook voor de medewerkers," zo zei voorzitter Willem van den Oetelaar van CAN in een reactie tegenover Planet Internet.

De argumentatie van de rechtbank schept bij Van den Oetelaar de grootste verbazing. "De rechter zegt dat hij de nieuwe wetgeving die Minister Hoogervorst van Volksgezondheid in de maak heeft, niet wil doorkruisen, maar geeft absoluut geen antwoord op het recht dat mensen hebben op een gezonde werkplek."

CAN stelt dat er geen nieuwe wet nodig is omtrent het rookbeleid. Dit, omdat de huidige wet al stelt dat mensen recht hebben op een gezonde werkplek. Bovendien zegt CAN dat inmiddels is aangetoond dat tabaksrook schadelijk is voor de gezondheid van zowel rokers als meerokers. Van den Oetelaar zeget dat het "een trieste zaak is dat Duinrell niet zelf zijn verantwoordelijkheid neemt."

Vorige maand lieten we jullie al weten dat CAN naar de rechter stapte hieromtrent. De vereniging had naar eigen zeggen eerst getracht via overleg met de directie betere regels voor het roken in het park af te spreken. Volgens de niet-rokersvereniging heeft de directie echter het gesprek vanaf het begin af aan geweigerd aan te gaan.

_
Relevante links:

Artikel Planet Internet.
Informatie over de tabakswet.
Uitspraak van de rechter.